in

Dikur,vajzat e bukura me uniforme te pedagogjikes te qytetit te Gjirokastres

Kjo ka qene uniforma e nxeneseve te pedagogjikes te Gjirokastres para viteve 90-te. veshje standarde, te gjitha njesoj, nje paraqitje e bukur, e thjeshte dhe e pranueshme nga prinderit dhe vete nxeneset.

Ka dicka te perbashket dhe te vecante ne kete foto, ne prezantimin e kesaj veshjeje uniforme, ndoshta praktikohej per te mos dalluar nxenesit ne ata qe kishin dhe ne ata qe s`kishin”, por kryesorja te njiheshin ne ambientet e shkolles por dhe jashte saj.

Jo me kot kur nxeneset me uniforme te pedagogjikes ngjiteshin ne rrugen e Hazmuratit ne grup, per to thuhej!”Vajzat e pedagogjikes”. Ndonje shtonte ” Vajzat e bukura te pedagogjikes!”Ato dalloheshin edhe nga vajzat e gjimnazit qe kishin uniforme tjeter.

Tani ne shkollat vajzat vishen sic thuhet sipas deshires e sipas qejfit, secila me c`te kete e c`te bleje me pare, edhe duke bere harxhe per veten dhe familjjen. Ka dhe veshje ekstravagante qe s`kane gje te perbashket me veshjen e thjeshte e bukur te nje nxeneseje qe frekuenton shkollen.

Me te drejte disa shprehen se keshtu ‘liria dhe demokracia keqinterpretohen dhe keqpërdoren, kur shkolla është një vend social ku ne radhe te pare mesohet, merret dije dhe sjellje qytetare…’

What do you think?

Written by admin

Delegacioni i pare italian ne Gjirokaster dhe pse Bajo Topulli nuk vizitoi Romen ne vitin 1928

Rruga e Ndene kalase , rruga e kujtimeve per cdo banor te Gjirokastres ne albumin fotografik te Albana Malikos