in

Delegacioni i pare italian ne Gjirokaster dhe pse Bajo Topulli nuk vizitoi Romen ne vitin 1928

 

Ne vitin 1928 nje delegacion Italian vizitoi Gjirokastren me qellim vendosjen e lidhjeve dhe zhvillimit te marredhenieve tregtare midis dy vendeve.

Delegacioni ishte i perbere nga specialiste dhe tregtare italiane dhe kishte objekt vendosjen e marredhenieve tregtare,gje qe nuk ishte realizuar me pare.Delegacioni u prit nga kryetari i bashkise Bajo Topulli.

Delegacioni vizitoi qendren e qytetit si dhe lagjet ku u njoh me infrastrukturen e rrugeve, se nje nga objektivat ishte hapja dhe rregullimi i tyre.

Ne vazhdim te bashkepunimit iu be nje ftese per te vizituar Romen edhe kryetarit te bashkise, zotit Bajo Topulli, te cilen e priti me kenaqesi por qe, sipas shtypit te kohes”punet i rrodhen te tilla qe ja bene te pamundur ate vizite’.

What do you think?

Written by admin

Ja ne c`kohe gjirokastritet rronin dhe 117 vjec dhe ne moshe 80 vjecare nuk mbanin mjeker!

Dikur,vajzat e bukura me uniforme te pedagogjikes te qytetit te Gjirokastres