in

Di gjirokastritet kafe pa bisht me A -More ne Qafe te Pazarit

Pa gdhire mire, Ata te Di, gjirokastritet, u zune nje cope here se ku bie diedhi me pare ne Dunavat apo ne Pazar te Vjeter dhe, ne nevriko e siper, varavingon e pare e nisen nga nenkalaja,Furrat ne Manalat,Sheshin e Mejdanit.Te diten nga Ura e Nanxes perpjete ne Qafe te Pazarit ku kafen e pare, ate pa bisht, e rrufisen tek Çoçoli.

– Si e kalove Pashken e Madhe – e pyeti i pari te ditin.
– Me a more! (A -More)

– Dmth me ashtu!
– E mo me ashtu, me amore!

– Dmth me varavingo? Vu e ne vend?!
– Po mo, u merova, me mish e koqeve, me lakror, vere e karkanaqe.
– Nuk te pieta c`i hodhe barkut, po c`bere?

– Po te thashe nje here, me a more!
– Po me ke, se me plase pacane, me faqe gjeren?

– Po mo, nje jave i vajti buza prapa dhe mua me rane kembet.
– Ta marrim shtruar,fole me baza!

– I zuri goja lesh:
– A more mish?
– A more koqeve?
– A more miedh?
– …

– Ashtu thuaj se mua me vajti mendja per te liga. Po c`faj kam dhe une qe e di italishten uje…

What do you think?

Written by admin

Sot Aktori i madh i humorit, Agron Llakaj ka Ditëlindjen

Ne foto punetore te repartit te trikove qe drejtoheshin nga mjeshtret Ana Shtaka dhe Poli Roze