in

Nje ngjarje ne dyqanin e bulmetit…

Per djatherat ka emertime dhe cmime te ndryshme.

Ne nje nga bulemtoret ku shkruhej Djath Gjirokastre, nje klient i tha shitesit me te cilin njihej:
– Dua nga djathi me cmim 900 leke!
– Jo- i tha shitesi- do marresh djathe me cmim 800 leke per kg, pra 100 leke me pak.
-Po pse? -e pyeti klienti.

– Pavaresisht nga cmimi, cilesia eshte njelloj,po  ta dish vetem ti qe jemi miq e nga nje qytet- i tha shitesi duke i buzeqeshur.

Klienti mori djathin, pagoi me pak dhe iku duke e falenderuar po duke marre dhe nje keshille apo mesim qe, kur te futej ne bulmetore, djathin ta shijonte me pare e mos nisej vetem nga cmimi.

Tani te hidhemi ne temen qe duam te komentojme se bashku:

Ka disa lloje djatherash dhe me emra vendesh:Djath Gjirokastre, Djath Korce, Djath Danez, Djath Italian, Mbreti i djathit Anglez etj.

Ne pergjithesi djatherat jane te bute dhe te forte ndaj dhe nga specialistet, ata qe merren dhe te tjere qe marrin vesh nga prodhimi, cilesia , llojshmeria dhe vlerat e djatherave, te mesojme se cili djath eshte me i mire , i buti apo i forti?!…

What do you think?

Written by admin

Dikur, kur rinia ngjitej me kembe per te shijuar bukurite e Fushes se Çajupit

Bujar Dudumi pas shetitjes ne pyllin e Peshtanit:Mos i leni pa vizituar keto perla te natyres!