in

Kujtesë/ Ansambli Artistikë i Qytetit të Gjirokastrës- Sa Shumë Kujtime!…

Gjirokastra ka patur nje Ansambel Artistik me emer, te vleresuar nga banoret e qytetit dhe krahinave por dhe me tej, ne Tirane e gjetke, edhe jashte vendit ku ka dhene shfaqje dhe ka konkuruar me folklorin muzikor te vendeve te tjera.

Fotot na kujtojne artistet popullore dhe drejtuesit e tyre, veprimtarine e tyre ne publik, shfaqjet ne Gjirokaster e jashte saj.

Kane kaluar shume vite.

Disa nga artistet ne foto nuk rrojne me, por jane te kujtuar per kontributet dhe vlerat qe kane shfaqur si drejtues dhe interpretues te muzikes se popullit.

Shume dashuri dhe mirenjohje per artistet profesioniste dhe amatore te Ansamblit ” Çerçiz Topulli”te Gjirokastres, vleresuar nga publiku por dhe me çmime te ndryshme nga juri serioze ne veprimtari kombetare e nderkombetare.

Keto dy foto jane bere shume vite perpara, kur Ansambli manifestonte per te tjeret, per ballkanasit, vlerat me te vyera te artit muzikor te trevave te jugut, kengen polifonike te qytetit , vallet popullore etj.

Kemi shume gjera per te treguar! Shume Kujtime!

What do you think?

Written by Admini

“Arapët”- Riti Ku Marrin Pjesë Vetëm Burrat

Yuri Kim bën betimin si ambasadore e SHBA në Shqipëri. Fotot e familjes së saj