in

Xhezo Cana: Kafe dhe falenderime per profesor Irakli Koçollarin, per vellimin e dyte me dokumente per Ali Pashe Tepelenen

Nga stdjuesi dhe shkrimtari tepelenas Xhezo Cana mesojme se doli nga shtypi volumi i dyte i dokumentave te Ali Pashes nga profesor Irakli Koçollari.

Libri permban dokumente te viteve 1803-1808. Në këtë liber ka dhe  personazhe te fshatrave te Tepelenes, letra, kerkesa, ankesa, nenshkrime te fshatrave, luftetareve te Ali Pashes etj.
Nje vend te rendesishem zënë leterkembimet e Ali Pashes me anglezet, francezet dhe faktor te tjeter te kohes.
Xhezo cana shkruan se Profesor Irakli Koçollari do te botoj dhe 2-3 volume te tjera me dokumente qe hedhin drite jo vetem mbi veprimtarine diplomatike te Ali Pashes, por edhe per histori te fshatrave dhe personazheve te asaj kohe.

Ai shpreh gjithashtu falenderime per autorin qe me kete veper vec te tjerave newpermjet dokumenteve zbulon nje pjese te historise dhe personazheve nga  fshatrat e Tepelenes.

What do you think?

Written by admin

Burrat e parë të Pazarit, burrat me dy RR që nuk i kanë munguar Gjirokastrës-

Kush më ndihmon? Suzana Katro kerkon pergjigjen tuaj!