in

Evangjelia Llongo nga Gjirokastra/ Ja se e përshkruan përvojën e saj në Shtetet e Bashkuara te Amerikes

Nëse je nxënës/e shqiptar/e në shkollë të mesme nga mosha 16 deri në 18 vjeç, ke ende kohë për të aplikuar për Benjamin Franklin Transatlantic Fellowship. Pjesëmarrësja jonë në Ben Franklin për vitin 2022, Evangjelia Llongo, e përshkruan përvojën e saj në Shtetet e Bashkuara kështu:

 

“Benjamin Franklin Transatlantic Fellowship ka qenë një përvojë e mrekullueshme. Nuk ka fjalë që mund të përshkruajnë me saktësi mënyrën se si ndihem si studente i tanishme e këtij programi. Përvoja akademike në Purdue dhe puna vullnetare në West Lafayette (Indiana) është një mundësi e shkëlqyer për të rinjtë që të mësojnë pse SHBA është një vend i mrekullueshëm për të studiuar. Udhëtimet edukative nëpër disa nga qytetet më të mrekullueshme në Amerikë si Chicago, Philadelphia dhe Washington DC, përtej fotografive argëtuese dhe mahnitëse, vepruan si një kujtesë se sa e bukur dhe plot ngjyra është jeta atje. Përvojën e ndava me 52 të rinj të tjerë të shkëlqyer nga e gjithë Evropa dhe Shtetet e Bashkuara. Benjamin Franklin Transatlantic Fellowship është një nismë e Departamentit të Shtetit dhe ambasadave të SHBA në të gjithë Evropën dhe bashkon 45 qytetarë evropianë dhe 10 amerikanë për një muaj absolutisht të mrekullueshëm të mbushur me njohuri dhe përvoja të reja.” Mësoni më shumë rreth programit në faqen tonë të internetit në: https://bit.ly/3iTFQdJ, ose shkarkoni formularin e aplikimit këtu: https://bit.ly/3ZJugSS

?? | If you are an Albanian high school student between the ages of 16 to 18, there is still time to apply for the Benjamin Franklin Transatlantic Fellowship. Our Ben Franklin fellow of 2022, Evangjelia Llongo describes her experience in the United States like this: “The Benjamin Franklin Transatlantic Fellowship has been a lovely experience. There are no words that can accurately describe the way I feel as a now alumna of this program. The academic experience at Purdue and voluntary work in West Lafayette (Indiana) is an excellent opportunity for young people to learn why the USA is a great place to study. Educational trips through some of the most wonderful cities in America such as Chicago, Philadelphia, and Washington DC, beyond fun and amazing pictures, acted as a reminder of how beautiful and colorful life is there. My experience was shared by 52 other excellent young people from all across Europe and the United States. The Benjamin Franklin Transatlantic Institute is an initiative of the Department of State and U.S. Embassies throughout Europe and it brings together 45 European and 10 American citizens for an absolutely wonderful month filled with new knowledge and experiences.”  Find out more about the program on our website at: https://bit.ly/3QNbjL2, or download the application form here: https://bit.ly/3ZJugSS

What do you think?

Written by admin

Foto e larget ne kohe/ Kur,ku dhe me ke ka lojtur kombetarja tone e futbolllit dhe roli i Sefedin Brahos ne kete ndeshje?!

Tek Rudina/ Mesoni se cfare gatoi sot mjeshtrja e kuzhines gjirokastrite Marieta Karagjozi