in

Thone:”Gjirokastritet jane kursimtare te klasit te pare”, po a eshte e vertete?!

Per ne gjirokastritet thone se jemi kursimtare te klasit te pare po a eshte e vertete?Per kete vecori eshte i njohur vleresimi se kur gjirokastriti ha buke lidh macen, ne kuptimin e mire te fjales dhe jo ofendues

Ja disa vecori:

Gjirokastriti eshte kursimtar pra ekonomiqar sepse di si, kur dhe ku te kurseje.
Familja e ndershme tiganiset me dhjamin e saj dhe jo t`i nderi doren tjetrit, per lemoshe, duke u kthyer ne lypsar.Harxhon qe asgje te mos shkoje dem.

Para 90-tes, ne nje ambient te vecante ne Tirane thuhej” Shkojme rrime pak te “ Kafe-Gjirokastra”, sepse atje rrije dhe nuk harxhoje.

 

Gjirokastriti nuk blen lire, po gjera cilesore, te kushtueshme qe te rrojne gjate, jo sot per sot. Mishin e blen te shtrenjte prandaj thone se “Mishin e lire e hane qente”.

Gjirokastriti di ku te kurseje dhe eshte ekonomist e nje llogaritar i mbaruar.
Veshtiresite e jetes i kalon me besim ne te ardhmen, se gjithcka kalon, se na ndihmon zoti, thone. aty jane te kombinuara edhe veshtiresite edhe gezimet.

Ne dasma fton miqte e te afermit se ecen me rregullin “edhe ai ma ka bere haterin e me ka nderuar” ndaj dhe si thuhet e shtron trapezin me plot te mira, e djeg,

Mund te thoshnim dhe cilesi te tjera po ia vlen t`i kujtojme se bashku, per evidentim te vlerave  qe dhe mund te jene harruar  e per te mbajtur qendrim.

What do you think?

Written by admin

Di gjirokastritet ne rrugen e nenkalase per buken 40-çe dhe copen e bukes se bardhe me vaj dhe sheqer…

Ndahet nga jeta kengetarja e famshme italiane Raffaella Carra