Si thoni, më mirë një pagure me ujë apo një pagure me raki?!

Tani mbase nuk jane te nevojshme e sigurisht qe nuk mund te mbahen me vete, po dikur, ne zborin ushtarak, ato ishin sende te dashura e te kerkuara vecanerisht ne stinen e nxehte kur dielli pervelonte e te thahej buza per nje pike uje.

Sa do ta deshiroja nje pagur te tille sot, ta vendosja ne krye te dhomes si relike dhe te kujtoja udhetimet e dikurshme…Sa mire qe disa dhe mund t`i kene mbajtur se ato te sjellin shume kujtime…

Nje pagure me uje ishte dhe me mire se nje pagure me raki, se ç`e doje rakine kur trupi te kerkonte nje grusht uje dhe ti shuaje etjen me ujin e mbledhur ne kete pagur qe e mbante ate edhe te ftohte, siç e mbushje ne çezme apo ne burim.

Apo ju mendoni ndryshe?!