Si jeni argëtuar në këndet e lojnave, me lekë apo pa lekë?

Para 90-tes kendet me lojna ne Gjirokaster kane qene te pakta , ca nga terreni malor po dhe nga moskujdesja.

Mbahen mend kende te tilla perballe me shtepine e pioniereve , ne ambientet e shkollave ne “Naim Frasheri”,”29 Nentori” e “Koto Hoxhi”.

Kendi i lojnave me dore ne Bashte te Teqese ralle vihej ne funksion te femijeve vetem kur grupet e kopshteve apo nxenesit e ciklit te ulet pergatiteshin per manifestimet ne mbyllje te vitit shkollor.

Nje kend me lojra per femije kish ca vite edhe ne nje nga kendet e stadiumit ne lagjen “18 shtatori”.

Nuk jemi te sigurte nese ishte ngritur para apo disa vite pas 90-tes!

Dhe tjeter:

Kur ishit te vegjel, si jeni argetuar ne kendet e lojnave, me leke apo pa leke?!