in

Kujtesë/ Foto e rallë, grupi popullor i ndërmarrjes së grumbullimit i qytetit të Gjirokastrës

Perpara viteve 90 levizja amatore ne qytetin e Gjirokastres shtrihej ne te gjitha ndermarrjet ekonomike.

Cdo ndermarrje kishte grupin e kengeve dhe valleve popullore qe konkuronte ne veprimtarite ne shkalle qyteti dhe rrethi, po edhe ne veprimtari kombetare.

Grup i dalluar i kenges dhe valles ishte dhe ai i ndermarrjes se grumbullimit ku per vite te tera drejtor ishte Ziver Hoxha, i interesuar per treguesit ekonomike te ndermarrjes por dhe ato kulturore e vecanerisht zhvillimin e folklorit muzikor.

Ne foto jane antaret e grupit te kenges dhe valles te ndermarrjes, pas nje aktiviteti ne shtepine e kultures ne takimin e pervitshem te festivalit folklorik midis ndermarrjeve, derguar per gjirokastraonline nga Vasil Krisafi.

What do you think?

Written by Admini

Kujdes nga Kolaudimi! Punonjesi qe ju teston makinen mund t’ju prishe motorrin, mund t’ju marre edhe jeten!

Si jeni argëtuar në këndet e lojnave, me lekë apo pa lekë?