NEBI ISLAMI - I Shquar në Fushën e Mjekësisë Popullore, nga Fshati Golem i Kurveleshit!

NEBI ISLAMI – I Shquar ne Fushën e Mjekësisë Popullore nga Fshati Golem i Kurveleshit!

 

Në fillim të viteve ‘20-të të shekullit të kaluar emigroi ne Egjipt ku zotëroi metoda popullore e shkencore mjekimi, si thyerrjet kockore, nxjerrjet, pickimet e gjarperit, infeksionet e fytit, renien e flokut, çrregullimet e tretjes, te urinimit dhe sistemit nervor.

 

Pergatiste proteza te gjymtyreve, mjekonte dhembet dhe kuronte tumoret e lekures, moros.

 

Ne vendlindje ushtronte dhe profesionin e bletërritësit, muratorit, marangozit, mekanikut dhe orëndreqësit.