Kujtesë për Qëndistaret e pafjetura me shpirt të lodhur por të bukur të odave gjirokastrite

Nese i keni njohur flisni per mjeshterine e qendistareve gjirokastrite.

Ja punet e tyre te mrekullueshme, plot drite, freski e bukuri!

Ato kane qene duar argjenta dhe punet e tyre te “varura” ne penxheret, mbi minderet dhe anet e oxhakeve jane deshmi per cdo kohe.

Sa i shohim fytyrat e bukura te tyre na kujtohen, gjelpera dhe peri neper gishtat e holle.

Te mirat dhe te palodhurat qendistaret gjirokastrite, te pafjeturat ne netet e gjata te dimrit, te pandara nga pezulet e portave me cita ne duar.

Punet e tyre  mrekulli e shpirt te lodhur por te bukur, krijimit dhe fantazise te artit popullor.

Sa shume kujtime, sa shume emra, sa shume dashuri dhe mall kur sheh ne keto oda te Gjirokastres xhevahire te trasheguara te artit te bukur te qendisjes!