"Kamerat" e fshehura në shtepitë e mëdha të Gjirokastrës!


Shtepite e medha te Gjirokastres jane te dukura nga jashte dhe me thesare e te fshehta brenda.
Qe t`i zbulosh duhet t`i vizitosh dhe te pyesesh.

Penxheret ne balle si ne katet e para, te dyta e te treta tregojne vetem nje pjese të bukurisë dhe funksionit po ato te voglat, brenda Odase se Madhe, permbi dere, prapa dhipatos te paisura me kafaze druri, ruajne dhe nje te fshehte.

Ato, per kohe te larget që pershkruajme, ishin “kamerat” e fshehura te shtepise.

Nga keto penxhere, “kamera”, burrat ishin nenvezhgim. Grate shikonin ç`behej ne dhome kur ata pinin ne festa e dasma, ndersa burrat nuk i shikonin.

Kete e te tjera veçori te shtepive te medha te Gjirokastres si ne Zekate, Babameto, Gurgai( hotel Kalemi) i mesoni nese i vizitoni!