in

Rikonstruktohet Xhamia e Dunavatit në Gjirokastër që Daton që në Vitin 1304!

Xhamia e Dunavatit perkon me emrin e lagjes ku ndodhet. Ne te ekziston nje mbishkrim që daton në vitin 1304.

Në kohët e vjetra një person i veprave bamirëse e pat ndërtuar atë, por më vonë ajo mbeti e vetmuar dhe në gjendje të shkatërruar.

Ky objekt adhurimi per besimtaret, eshte rikonstruktuar nga donatore nga Kuvajti, shoqata “Shtepia e bamiresise”.

Ne ceremoninë e rastit ka mare pjese dhe Prefekti i Qarkut Astrit Aliaj.

Kryemiftiu i Gjirokastres Armand Islami ka falenderuar donatoret dhe ka uruar besimtaret per frekuentimin ne te ardhmen te xhamise se rikonstruktuar.

Nderkohe po punohet dhe per rikonstruksionin e xhamise se Pazarit dhe xhamive te tjera ne lagjet e qytetit.

What do you think?

Written by Admini

“Kamerat” e fshehura në shtepitë e mëdha të Gjirokastrës!

“Larg tashti nga bakllavate, nga glikote e nga belate”