Jo ve , po kokove, si e komentoni kete shprehje?

Jo ve , po kokove, si e komentoni kete shprehje?

Ne te folmen tone te perditeshme, edhe te Gjirokastres,  perdorim shprehje me dy e me shume kuptime.

Jo per mburrje, po shprehja Jo ve, po kokove, i perket te folmes se qytetit tone. Ndoshta perdoret edhe nga banore te krahinave te tjera, fjala vjen Zagorise,  po nuk behet fjale qe tiransit dhe shkodranet t`i thone vezes koqeve apo kokove.

Kete shprehje, Jo ve, po kokove, na e kujtoi nje nga miqte e faqes tone dhe menduam ta hedhim ne ‘tryeze” per ta komentuar.

Per kete dhe shprehje te tjera me nje, dy e me shume kuptime, te sterviturit me fjalet e urta , te folmen e veçante te krahines se tyre apo te tjetrit, e kane te lehte dhe te japin shpjegime, ndersa te tjere qe ndoshta nuk i kane degjuar edhe pyesin.

Ju ftojme te komentoni dhe shprehje te tjera!