Kush ishte Aurelia? Bukuroshja italiane që kishte njohje personale me Enver Hoxhën në Gjirokastër!

“Brenga ime shqiptare” është libri i italianit Aldo Renato Terrusi.

Në këtë libër flet për babanë Xhuzepe Terrusi si dhe për nënën e tij, një italiane bukuroshe, Aurelia Pozeli, e cila në Gjirokastër nga viti 1928 kishte njohje personale edhe me Enver Hoxhën.

Aurelia, ishte motra e Xhakomino Pozelit, portierit të famshëm të Kombëtares shqiptare që fitoi Ballkaniadën në 1946-ën.

Historia e dhimbshme e familjes Pozeli-Terrusi, vjen në këtë libër me rrëfimin e udhëtimit të Aldo Renato Terrusit dhe të dajës së tij, Xhakominos që u kthyen në Shqipëri pas dyzet e katër vjetësh.