in

Shoqata Kulturore “Agimi” që u Themelua për Shkëmbimin e Vlerave Kulturore dhe Traditave Italo-Shqiptare!

30 vjet më parë u krijua ne Libohovë Shoqata kulturore “Agimi” me synim shkembimin e vlerave kulturore dhe traditave Italo-Shqiptare.

Nga viti i themelimit 1998 e disa vjet në vazhdim u realizuan veprimtari edhe me objekt mesimin e gjuhes e kultures italiane.

Nga Libohova ne ato vite u dërguan ne universitetet italiane 12 nxenes libohovite ne Leçe, Kaljari, Matera e Padova.

Roli i shoqatës u shtua ne veprimtarite e perbashketa kulturore në Libohovë dhe ne Itali.

Zhvillim me te madh keto aktivitete moren me zgjedhjen sekretar të Bexhet Çobanit, i cili dha nje kontribut real mbeshtetes ne te gjitha veprimtarite.

Drejtuesit e shoqatës shprehen te gatshem që, nëse ka mbeshtetje edhe nga qeveria vendore, të japin ndihmesen e tyre per çfaredolloj veprimtarie qe i shërben qëllimit dhe objektivave mbi te cilat u ngrit shoqata.

What do you think?

Written by admin

Kush ishte Aurelia? Bukuroshja italiane që kishte njohje personale me Enver Hoxhën në Gjirokastër!

TAKIMI I MATURËS ’68 – Më 20 Qershor 2018 në Gjimnazin “Asim Zeneli” mblidhet “Matura `68”!