in

Si thoni, më mirë një pagure me ujë apo një pagure me raki?!

Tani mbase nuk jane te nevojshme e sigurisht qe nuk mund te mbahen me vete, po dikur, ne zborin ushtarak, ato ishin sende te dashura e te kerkuara vecanerisht ne stinen e nxehte kur dielli pervelonte e te thahej buza per nje pike uje.

Sa do ta deshiroja nje pagur te tille sot, ta vendosja ne krye te dhomes si relike dhe te kujtoja udhetimet e dikurshme…Sa mire qe disa dhe mund t`i kene mbajtur se ato te sjellin shume kujtime…

Nje pagure me uje ishte dhe me mire se nje pagure me raki, se ç`e doje rakine kur trupi te kerkonte nje grusht uje dhe ti shuaje etjen me ujin e mbledhur ne kete pagur qe e mbante ate edhe te ftohte, siç e mbushje ne çezme apo ne burim.

Apo ju mendoni ndryshe?!

What do you think?

Written by admin

Si 50 vjet më parë, edhe pse 75 vjeç, Gani Shane ecën kaluar në motorin e tij JAVA 250 kubik në rrugët e Gjirokastrës

Kengetarja e njohur gjirokastrite Juli Çenko:Per mua kenga polifonike eshte kuptimi i jetes time.