in

Si rrojti në varfëri, por plot 103 vjet Rezo Refo, e njohur në gjitoni për Bakllavanë me shumë petë aq të holla!

Rezo Refo, 1879- 1982, rrojti ne varferi, po me jete te gjate, 103 vjet. Dimer e vere, ne tregun e Bashtese se Teqese, shiste kostume dale mode, xhaketa, pantallona, triko e bluza, me çmim te ulet.

 

Ushqimin nuk e zgjidhte, preferonte bulmetin, gjelle te tradites dhe byreqet me shume pete. Ishte e kërkuar ne gjitoni per hollimin e peteve, pergatitjen e bakllavase per dasma me shume pete.

 

Sa rojti nuk ra ne shtrat. Çdo 1 orë donte nga nje kafe dhe gjumi e zinte top. Kur u nda nga kjo jetë, qe te shkonin njerez ne percjelljen e fundit dhe per ngushellim, familjaret i zbriten moshen, nga 103 ne pashaporte, ne 99 vjeçe.

 

What do you think?

Written by admin

Kuzhinieri i Pallatit Mbretëror, sprovuar në Stamboll, Francë e gjekë! Si kapërceu 100 vjet Dhimosten Konomi!

Kush e solli autobusin e parë të markës “Shkodra” në Gjirokastër!