in

Kuzhinieri i Pallatit Mbretëror, sprovuar në Stamboll, Francë e gjekë! Si kapërceu 100 vjet Dhimosten Konomi!

Dhimosten Konomi, kaperceu 100 vjet. Mbi 20 vjet punoi kuzhinier ne Stamboll, Belgjike, France, e Argjentine.

 

Pas ’25 punoi për Pallatin Mbreteror ne Tirane bashkë me vellane e tij, Perikliun, ne restorantin e njohur Rexhina deri ne 1953.

 

Gatoi per delegacione te huaja dhe personalite te larta te vendit, pergatiti me dhjetra kuzhiniere  dhe eshte bashkeautor i tekstit Arti Kulinar ne Shqiperi.

 

Ushqimin dhe pijet i perdorte, po jo me teperi, preferonte ushqimet e ziera e me pak ato te skuqura. Ëmbëlsirat i përgatiste, po pak i shijonte. I forte edhe ne plakje, i pandare nga zanati qe e beri te rronte sa deshi.

 

What do you think?

Written by admin

Blicët u ndezën sërish! Ndjeni Muzikën në Lëkurën Tuaj! Po Vjen Dj Beltrame, pasioni ndaj miksimit nuk humbet në Gjirokastër!

Si rrojti në varfëri, por plot 103 vjet Rezo Refo, e njohur në gjitoni për Bakllavanë me shumë petë aq të holla!