in

Shkrimtari Foto V.  Malo, ja si mësuesi i shquar Thoma Papapano guxoi te kundershtonte Enver Hoxhen

Për mësuesin e shquar Thoma Papapano, që botoi dikur abetaren  “Shkëndilat e para” dhe populli  i ngriti këngë dhe e zgjodhi deputet në vitin 1924, është folur mjaft.

Unë do të shtoj një fakt:

Në  vitin 1959, kur Enver Hoxha vizitoi Gjimnazin  e qytetit, nxënësit u mblodhën në oborr,  tek porta e katit të parë.

Basho Thomai,  ish mësues i tij,  mbante në dorë fletoren e hartimeve të Enverit dhe ua tregoi nxënësve. Enveri zgjati dorën ta  merrte, por Mësuesi e ndaloi, duke i thënë: “A! Kjo është prona ime!”.  Autoriteti i Mësuesit mbi të ishte i  madh.

What do you think?

Written by admin

Kujtojme skulptorin e shquar gjirokastrit Arben Isa Bajo

Bregdeti vetem per Publikun dhe jo per…! Dr. Tritan Kalo ndan pamjet e njerezishme nga Kanadaja dhe merr 3 komente epike!