in

Selam Mamani, Sokrat Kalivopulli, Apostol Mosko, Izet Mato dhe…

Nje foto nje kujtim/ Kjo foto i perket nje kohe te larget, ne fillim vitet 55 kur levizja kulturore ne Gjirokaster, perfaqesohej nga te rinj te shkolluar dhe te talentuar. Ka qene tradite. Te rinjte e atyre viteve delnin shpesh ne fotografi dhe ne grup vendoseshin njeri pas tjetrit, jo nga mosha, as nga profesioni por si te ndodheshin kur fotografi u thoshte ” Behuni gati!”

Le te kujtojme disa nga grupi artistik i qytetit, sic quhej, promovues ne role te ndryshme te levizjes kulturore qe ne ate periudhe kishte marre hov nga pasioni dhe deshira e artisteve amatore.
• I pari ne foto gjirokastriti Selam Mamani qe udhehiqte jeten artistike muzikore ne qytet, mbeshtetja kryesore e saj, instrumentist, mjeshter ne perdorimin e fizarmonikes. Drejtoi orkestren e estrades profesioniste per vite me radhe, kompozitor dhe fitues cmimesh ne festivalet e femijeve dhe te rinjve, perpunues i muzikes popullore etj.

• I dyti ne foto Sokrat Kalivopulli, pjese e levizjes amatore ne qytet, me profesion inxhinier ndertimi, ne krye te puneve per ndertimin e hidrocentraleve duke filluar ngai Shkopetit dhe Bistrices e hidrocentralet e medha ne veri te vendit, per disa vite edhe kryetar i Keshillit te qarkut te Gjirokastres.

• I treti ne foto skenografi i talentuar i pallatit te kultures Apostol Mosko nga lagjja Pazar i Vjeter qe ka pergatitur skenografine e premierave te levizjes amatore dhe asaj profesioniste.

• I katerti ne foto aktori i njohur i estrades profesioniste te Gjirokastres Izet Mato qe ne vitet e para te krijimit e deri sa doli ne pension, mjeshter i humorit po dhe gjahtar i famshem.

Po te tjeret?!

Kerkojme ndjese qe nuk i njohim dhe deshirojme qe per ta te flasin komentues qe i kane njohur ose kane lidhje familjare apo shoqerore.

E BOTOJME KETE FOTO NE KUJTIM TE EMRIT DHE KONTRIBUTEVE QE ATA KANE DHENE PER GJIROKASTREN DHE VENDIN!

What do you think?

Written by admin

Kepucari Arben  Gjezo qe ka mesuar nga babai i tij dhe Miho Burdhima:”Tani nuk behen kepuce alpine me proka as opinga me xhufka”

Kush e gjen menjehere ku ndodhet rrapi shekullor ne kete foto?!