in

Publiçisti i njohur Vangjel Xhani: Qyteti ku fillonte udhetimi qytetar qe nuk e gjeje ne asnje vend te botes

Gjirokastra eshte nje univers me vete per vlera qytetare,atdhetare ,intelektuale shqiptare.kam jetuar afer nje dekade ne kete qytet te gurte.

Ne Palorto na njohen te paret komshinjte bakirajt hoxhatet.Kujtoj shoket e femijerise,shkollen ushtrimore ,Koto Hoxhi dhe Gjimnazin e bekuar Asim Zeneli,nje shkolle e dijes dhe intelektualizmit ,do te thoja nje Zosime e rralle.Nje atdhetari,rregull respekt na vinte ne Gjimnaz nga Basho Thoma Papapano.

Direkt kur vinte i hidhte nje sy Gazetes se murit dhe shpesh buciste zeri i tij kur gjente nje fjale te shkruar gabim,Vetetima me fjalen Hekurat,nuk me harrohet.

Do te shtoja dicka ne kete univers;keshillat e kujdesi aneve sidomos per vajzat,nuse.

Hymni i padegjuar ne kete univers.” Nuse ku kalle kembet aty te rençin dhembet…”

Ketu fillonte udhetimi qytetar qe nuk e gjen ne asnje vend te botes.

What do you think?

Written by admin

” Dilni gjarperinje, dilni zhapinje se na erdhi behari!” Si thoni , me PO dhe JO, a eshte e vertete?!

Aleksandër Çipa me vargje në Ditën Ndërkombëtare të Poezisë