in

Përsheshi me erëza i kuzhinierit Jorgo Muka që befasoi ambasadorët

Në verën e vitit 1984 për ambasadorët e përfaqësive të huaja të akreditura në Shqipëri u shtrua një drekë e madhe.

Bashkë me kuzhinierët e “Turizmit” punonte dhe kuzhinieri i vjetër Jorgo Muka i cili përgatiti një përshesh me erëza.

Dreka ” tradicionale ” u organizua në pikën turistike të Viroit dhe kuzhinierët shtruan në trapez gatime të traditës, mish të pjekur në hell e në saç , kukurec, qifqi, byreqe disa lloje, djathë të bardhë e kaçkavall nga baxho e Libohovës, bakllava, hoshaf e xupa , pije nga më të mirat, etj.

Sikur të gjitha këto të mos binin në sy, shtruar e stolisur, për çudinë e të gjithëve, përsheshi i Jorgo Mukës nuk mbeti në pjata, përgatitur edhe me nje dorë erëzash që kishte marrë nga shtëpia. Disa ambasadorë dhe gra, harruan etikën diplomatike dhe nuk e patën të vështirë të kërkonin për së dyti…

 

What do you think?

Written by admin

Hrushovi, monedhë floriri për kuzhinierin Qirjako Stefani

“NËNDETËSIA 105” në Qafë të Pazarit të Gjirokastrës!