in

Kur Jorgji Meksi shkoi në Bodrishtë dhe takoi shkrimtarin Petro Marko!

Perpara se te njiheshin, Jorgi Meksi ishte kryeredaktor i gazetes “Demokratia”, njohes i 6 gjuheve te huaja, i quajtur dekan i gazetarise shqiptare.

Kur mesuesi i ri Petro Marko jepte mesim ne shkollen e Bodrishtes, ne Krahinen e Dropullit te Siperm, sa i ra ne dore nje poezi e Petro Markos e pelqeu shume dhe e botoi ne numrin e radhes.

Nga deshira per ta njohur dhe folur me te nga afer, Jorgji u nis per ne Bodrishte.

-Kush eshte Petro Marko? –pyeti ne shkollen e Bodrishtes gazetari veteran i Gjirokastres.

-Une jam!Me ke kam nderin te flase?- i tha mesuesi i ri, shkrimtari i ardhshem Petro Marko.

Jam Jorgji Meksi. Erdha t`ju them se vjersha qe botuam eshte e ralle dhe ti je nje krjues me te ardhme.Prandaj te vazhdosh te shkruash poezi dhe proze”.

Nga ajo dite u bene miq dhe takoheshin shpesh edhe ne Gjirokaster.

What do you think?

Written by Admini

Shkrimtari Sterjo Spasse për Jetën në Derviçan në Vitin 1932 dhe pse Djemë të Gjirokastrës Shkonin te Dielave në Këtë Fshat!

Së Afërmi: Veprimtari Shkencore me Rastin e 75 Vjetorit te Lindjes së Shkrimtarit Xhevahir Spahiu