in

Per ata qe nuk i ze gjumi:Zbuloni nje te fshehte te portes se jashtme te baneses gjirokastrite

Shtepite e medha te qytetit te Gjirokastres kane nga dy e tre porta, por me e rendesishmja eshte porta e jashtme pamja e se ciles bie ne sy per madheshtine dhe elementet qe e perbejne.

Nje sy i vemendshem qofte studiues i arkitektures apo dhe kureshtar i thjeshte duke i ndjekur ato nga njera ne tjetren lagje apo dhe brenda hapesires se vetme te nje lagjeje, ve re dallime te dukshme.

Ja shikoni kete porte te jashtme te nje banese shekullore ne lagjen Pazar i Vjeter e ndodhur disa metra poshte sheshit qe mban toponimin Sheshi i Pasha Kaurit.

Si moshe kjo porte e jashtme i perket viteve mbi 1880,

Shikojeni me kujdes:

Mbi harkun e gurte ka nje dritare ta quajme po cfare eshte ne te vertete?I

Perse mjeshtrit e kane hapur ne faqen ballore te portes, per zbukurim, si element arkitektonik apo per cfare tjeter?

Ju ftojme te zbuloni pse u eshte dashur nje elenent i tille pronareve te shtepise?

What do you think?

Written by admin

Dikur klasat sportive ne shkollen Koto Hoxhi te qytetit te Gjirokastres(Emra dhe foto)

Kepucari Arben  Gjezo qe ka mesuar nga babai i tij dhe Miho Burdhima:”Tani nuk behen kepuce alpine me proka as opinga me xhufka”