in

Kujtesë/ Një zakon i burrave gjirokastritë…

Kjo qe tregohet ketu, qe e ka percjelle ne faqen e saj Majlinda Maliko,keshtu ka qene zakon dhe ne Gjirokastren tone, ate te “vjetren”,pra te shume e shume viteve perpara.

Nje burre perpara se te trokiste, fliste nga jashte portes, nga rruga, zinte ne goje te madhin e shtepise, pra kryefamiljarin.
-O filan- i fliste dhe, kur nuk merrte pergjigje, i binte portes.
-Urdheroni- i thoshte e zonja e shtepise kur hapte porten.
– Desha…Eshte ne shtepi?
-Jo nuk ndodhet po vjen shpejt!
-E mire, – i pergjigjej filani.- Do vi pak me vone!

Ja pra qenka plotesisht e vertete kjo qe eshte shkruar tek “Na ishte dikur’. Ndodhte keshtu dhe ne qytetin tone, ne Gjirokaster.

What do you think?

Written by admin

Sot urojmë për Ditëlindjen gjirokastriten Olimbi Jorgji, ish-folsen e Radio Gjirokastres që lexonte kërkesat e Radio-Postes!

Trendafila, mbi gur e mbi mur, fëmijëria në vargjet e Violeta Muço Anastasit