in

Nje foto një kujtim/ Kush është Aktori dhe kush është Gjenerali në këtë foto të shkollës Naim Frashëri në Gjirokastër?

Kjo foto eshte e vitit 1963. Jane antaret e Shtabit te Pionereve te shkolles Naim Frasheri te qytetit te Gjirokastres me mesuesen Shega Shehu Kokalari.

 

 

Kujtojme se antaret e shtabit ishin nxenesit me te mire te shkolles, te zgjedhur nga organizatat e pioniereve te klasave.

Ne mbledhjen e pergjithshme te shkolles, mbi bazen e propozimeve te bera nga klasat, zgjidheshin per te qene ne drejtim te shtabit te shkolles.

Keta anetare ishin te dalluar ne mesime, ne sjellje e njekohesisht kujdeseshin per mbarevajtjen e veprimtarive si shkolle ashtu dhe per realizimin e detyrave te tjera qe dhe mund t`i kujtoni.

Po cilet jane ne foto?

Nuk i njohim te gjithe dhe po permendim disa: Deshira Braja, Diana Pipa, Yllka Bala, mesuese Shega Shehu Kokalari , Mustafa Ganxo, Shpetim Baxha, Masar Lengo….

Jane dhe dy anetare te tjere te shtabit te pioniereve, emrat e te cileve nuk do t`i tregojme qe t`i gjeni ju…Kane kaluar 58 vjet.

Njeri prej tyre vec profesionit ka luajtur ne teatrin profesionist te qytetit dhe moderator recitues drejtus konkursesh dhe drejtues mbremje tematike, ndersa tjetri ushtarak qe arriti graden me te larte ne Forcat e Armatosura te vendit, u be Gjeneral.

E pra kush eshte Aktori dhe kush eshte Gjeneralin ne kete foto?

What do you think?

Written by admin

Beni dot Gliko me Patellxhane ?!

Gezuar me ustallaret Ziver Kopeci dhe Visar Kristo !