in

Nga libri ‘Urtesi ne qiell te hapur’ e shkrimtarit Foto V. Malo/ Sa ka shporta  rrush e fiq, gjithe bota ( te ) behen miq

 

Per ata qe jane me pushime por dhe per te tjere ju kujtojme disa fjale te urta nga mjedisi i Gjirokastres dhe rreth saj:

Pyll pa dera s`ka

Iku macia hedhin vadle mijte

Sa ka shporta  rrush e fiq, gjithe bota ( te ) behen miq

S`ngopet ujku me miza

S`jepet nje pele per nje thele

S`behet stan me lepuj

Kova plot po se ha dot

Kur nuk do nene e babane , asnjeri s`ta ka sevdane

O balo, te hengert tenja./ ti e ke te keqen brenda

S`ka dasem pa mish

S`na lene kemboret te degjojme zilet

Koke lashe, koke mora

Kur qelbet kripa, c1pret nga peshku

Shtoni te tjera qe dini dhe komentoni per kuptimin e tyre

Hajde, se me pushime jeni!

Nga libri „Urtesi ne qiell te hapur“ e shkrimtarit te njohur Fotaq V. Malo

What do you think?

Written by admin

Nga Amerika me pushime në Shqipëri/ Gëzim Basha, mikpritje, takime e vizita në Shëngjin

Prof. Ymer Çiraku: Nje pervjetor i librit dhe i autorit, Baftjar Dobi