in

Nga Amerika me pushime në Shqipëri/ Gëzim Basha, mikpritje, takime e vizita në Shëngjin

Nga Amerika dhe vende te tjera ku banojne, personalitete te njohura te Gjirokastres po kalojne pushimet ne Shqiperi.

Nga pershtypjet e para ne Shengjin, Prof. Gëzim Basha ne faqen e tij ne fb shkruan sot:

Nje javë në Shengjin ne mikpritjen e poetit dhe prozatorit të madh, Preç Zogaj! Vizita ne shumë pika referenciale të Historisë Shqiptare: në shtëpinë e Poetit Kombëtar, At Gjergj Fishta, në kishën ku ka shërbyer Dom Ndre Mjeda, në Kalanë e Lisusit Ilirik, në Kishën e Zadrimës ku sherbeu, per më shumë se dy dekada, At Antonio Sciara, dhe në Kishën e Gjadrit, ndertuar në Shekullin XII.

Privilegj njohja nga afer me Andin, Frano Kullin, Salvador Salvator Gjeçin, Ernest Markun dhe biznesmenin filantrop Zef
Shtjefni.

Nga sot e ne vazhdim ne faqen tone do t`u njohim me personalitete ne fusha te ndryshme qe banojne ne Amerike e vende te tjera qe kalojne pushimet ne vendlindjen e tyre , ne Gjirokaster e gjetke.

What do you think?

Written by admin

Ne Labove te Kryqit te Gjirokastres, njihuni me Bujtinen magjike, me diell edhe ne perendim te dites

Nga libri ‘Urtesi ne qiell te hapur’ e shkrimtarit Foto V. Malo/ Sa ka shporta  rrush e fiq, gjithe bota ( te ) behen miq