in

Nga e folmja e qytetit te Gjirokastres/-Erdhe moj diteprere?-E prura koken!

Ai dhe Ajo u takuan nje muaj pas marteses:

Ai: Erdhe moj diteprere?

Ajo:E prura koken!

……

Ju ftojme te vazhdoni dialogun po me fjale te vjetra nga e folmja e qytetit te Gjirokastres, fjale te pastra autoktone qe, edhe pse tani pak te perdoruara, tingellojne te dukura, me  kuptim  dhe qe te vene ne mendime,

Ndodh kjo me keto fjale dhe shprehje se jane guri i pare i themelit te gjuhes qe kane folur te paret tane dhe qe kane peshe te rende, si guret e  qoshese ne shtepite e medha te Gjirokastres.

Provoni te vazhdoni dialogun, nuk eshte dhe veshtire per ta ndertuar, kete marredhenie burre grua qe vazhdon:

Ajo: Do te ta thom brom!

Ai; Mos t`i zeme ne gole te ligat, leri vickat!

….

Duket sikur nuk do merren veshe, po kjo eshte dhe ne doren tuaj, nese do vazhdoni,,,

What do you think?

Written by admin

Gjirokaster, lagjja me dy emra te vjeter dhe me diell qe sot “lundron” ne mjegull

Cfaka, lagjja e vjeter e Gjirokastres ne kater stinet e saj