in

Cfaka, lagjja e vjeter e Gjirokastres ne kater stinet e saj

Cfaka eshte njera nga tete lagjet e vjetra te Gjirokastres qe flet dhe Evlia Celebiu.

Sipas te pareve qe e kane pare driten e diellit me pare nga ne, eshte lagje edhe me diell edhe me hije.

Dielli e ze menjehere nga faqja e kodres qe shikon Bureton dhe Nemercken, ndersa faqja tjeter, ajo me hije dhe dielli e ze me vone, shtepite e kopshtet e Kasit, Peshkepise dhe Içit zbret ne perroin e lagjes, me emer,Perroi i Cfakes.

Kete mengjes, pa hapur mire site, dolem ne rrugen e nenkalase per te bere foto Cfaken po nuk i realizuam dot nga mjegulla e ngritur mbi Sheshin e MEJDANIT dhe shtepite larte.

Meqe kemi dhene fjalen, per dukje, bukuri dhe mall, per ata qe jane larg,po hedhim disa foto te lagjes ne kater stinet e saj.

NESE MENDONI SE MUNGON NDONJE STINE, PLOTESOJENI!

 

 

 

 

 

What do you think?

Written by admin

Nga e folmja e qytetit te Gjirokastres/-Erdhe moj diteprere?-E prura koken!

Perkujtohet 100 vjetori i gazetes kombetare DRITA e publicistit dhe patriotit gjirokastrit Veli Hashorva