in

Ne fshatin qe ishte rregull qe cdo burre te kishte nje kenge te tij te preferuar te cilen e kendonte ne cdo gezim…

Nje rregull i tille nuk ishte i shkruar po keshtu ishte gjendur, ishte percjelle qe nga kohe te largeta.
Behet fjale per fshatin Skore dhe banoret e tij qe, ne gjithe krahinen e Pogonit njihen qe kengen e kane patur si shok te pandare., shumica kenge me brenga por edhe me gezime.

Nje rregull i tille ishte dhe per gruan e cila madje duhet te dinete kendonte sa me shume kenge te bukura e me kuptim.

Kujtohen dhe sot persona te tille qe i krijonin vete kenget te cilat jo vetem qe degjoheshin me vemendje por edhe diskutoheshin per vlerat dhe temen qe trajtonin.

Nje rregull i tille vazhdoi deri afer viteve 30 por ajo qe ende vazhdon ne dasma e gezome te tjera eshte perseritja e kengeve te vjetra qe dihet kush i krijoi dhe kush i kendoi.

What do you think?

Written by admin

Kujtojme grupin e famshem te Saraqinishtes qe kendonte Hiqe mire vallen-o, moj syzeze…

Ja pse gjyshet dhe gjyshërit jane sot më të mbrojtur nga COVID-19