in

Morem 1000 Lek te Vjetra – Studentet Ekselente te Zhgenjyer te Zone e Lire!

Studente te shumte u jane rikthyer serish protestave dhe sot nje pjese e tyre jane ftuar ne emisionin Zone e Lire te Arian Canit.

Ata u jane rikthyer protestave duke u shprehur se jane te zhgenjyer nga premtimet qe sipas tyre nuk jane realizuar.

Nje prej studenteve u shpreh se shuma qe iu dha si student ekselent ishte 1000 leke te vjetra. Te tjere u shprehen te zhgenjyer nga gjendja e konvikteve.

Dite me pare studentet bojkotuan mesimin ne disa fakultete me aresyetimin se pakti me universitetin nuk eshte implementuar sic duhet.

Kujtojme se protestat e studenteve nisen per tarifat e larta sidomos per familjet ne nevoje, por edhe per cilesine e edukimit ne Shqiperi.

Kerkesat e studenteve perfshinin pajisjen me karten studentore, ritjen e buxhetit per arsimin, rinovimin e konvikteve dhe ambjenteve universitare, reduktimin e tarifave, perkrahjen e studenteve, dhe perfaqesimin e studenteve ne senatin e universiteteve.

Nderkohe Arjan Cani tregohet shume skeptik per kete proteste te re dhe synimin e studenteve pr mblidhjen e 20 mije firmave per ndryshimin e ligjit te cilin Cani heq bast se nuk do e ndryshojne dot!


What do you think?

Written by admin

Tërmeti i Fuqishëm 6.8 Ballë që Shkundi Turqinë

Jorgjia Liço Sot Feston Ditëlindjen