in

Mjeshterit gjirokastrit qe e benin gurin edhe “dhender”,edhe”nuse”…

Ka nje shprehje ne Gjirokaster:”Njeriu eshte me i forte se guri”. Kete me mire se kushdo e kupton cdo mjeshter gjirokastrit skalites i gurit qe nuk i eshte ndare kurre, e ka marre ne duar, e ka perkedhelur, e ka stolisur, e ka bere  “dhender’ dhe “nuse”, e ka zbutur…

Puna e tyre nuk e ka humbur shkelqimin dhe bukurine ne cdo hark porte, ne cdo faqe muri ashtu ne shtepite dhe objektet, edhe ne Pazarin historik.

Ja shikoni kete faqe muri e nje obkjekti te madh sic ishte Pallati i Kultures dhe qe tani nuk ekziston me por qe kjo faqe e mbetur eshte shfrytezuar me mencuri per te treguar punen e arte te mjeshterve gjirokastrite.

Po cilet kane qene mjeshterit qe kane stolisur keto gure me bukuri kaq te ralle?

What do you think?

Written by admin

Per zengjinet e Qafes se Pazarit dhe “varfanjaket” e Dunavatit , Manalatit, Cfakes dhe…

Dikur klasat sportive ne shkollen Koto Hoxhi te qytetit te Gjirokastres(Emra dhe foto)