in

Mall dhe nostalgji per shtepine dhe Gjirokastren ne vargjet e Merita Mustes

Merita Musta

Sa do te doja te isha ne Gjirokaster
aty ku zemra ime gjen qetesine
te ngopesha me ajrin e paster
te shijoja gjithe bukurine

Rruget e kalldremta pemet gjelberoshe
kalane madheshtore nga vitet renduar
shtepite e pastra e me lule shume
malin e Gjere me ujte e kulluar

Te rrija me Nenen nate edhe dite
e nga ajo mos te ndahesha kurre
me thesin ne dore e terkuzen
per shkarpa te venim tej zallit ne lume

Te merja ngadale rrugen pertej Bendit
ne pazarin e dashur me kalldreme shume
te takoja shoke e shoqe ku punova
sa mall kam ti shoh te gjithe une

O Zot me bej zoge me krahe e te cohem
nje ere e mare te me coje ne Shqiperi
ne Gjirokastren time te me shpjere
e te shkoj tek Nena ne shtepi

What do you think?

Written by admin

Ju kujtohen keto?

Cfare do te behet me lumin Vjosa? 30 shkencetare te huaj zbresin ne terren…