in

Këngëtari Sokrat Braho që dallohej në interpretimin e këngëve të muzikës së lehtë nën udhëheqjen e muzikantit të njohur Haxhi Selfo

Keto dy foto i perkasin nje kengetari te njohur gjirokastrit qe merrte pjese ne veprimtarite kulturore dhe artistike ne pallatin e kultures te qytetit te Gjirokastres.

Sokrat Braho dallohej si kengetar midis djemve dhe vajzave qe mblidheshin pas punes ne sallat e pallatit dhe aty pergatiteshin per aktivitetet e radhes, qe mund te ishin, takime te estradave te ndermarrjes, festivalet e kenges se lehte dhe popullore, etj.

Sokrat Braho (ose Nimeti siç e njihnin shumë miq e shoke te tij), banonte ne lagjen Pllake dhe, krahas ushtrimit te profesionit si sadator ne nje nga ndermarrjet e medha, sic ishte NSHN-, ndermarrja shteterore e Ndertimit, nuk ndahej edhe nga aktivitetet artistike.

Ai kishte ze te bukur, dallohej ne interpretimin e kengeve te muzikes se lehte dhe per udheheqes kishte muzikantin e njohur gjirokastrit Haxhi Selfo.

What do you think?

Written by admin

Kujtesë për Selamin e Zabites që bënte humor dhe vizonte fushën e basketbollit në Bashte të Teqesë

Hë mo, ç`thonë duhanxhinjtë, cili duhan ishte më i mirë, Viroi, Drino, Luksi , Partizani apo…?!