in

Kujtesë/ Regjisori i parë dhe aktorët amatorë të lëvizjes teatrore të qytetit të Gjirokastrës

Levizja teatrore pas vitit 1945 ne qytetin e Gjirokastres ka perfaqesuesit e saj, regjisor dhe aktore amatore.

Si regjisore te pare te kesaj levizjeje njihen Ferhat Hashorva, Milto Hido, Rako Naçi et.

Dramen e pare me titull “Ata qe nuk shtrohen” e ka vene ne skene artisti Ferhat Hashorva dhe me pas drama e komedi ka vene regjizori Milto Hido sidomos gjate periudhes 1953-1960.

Ne foton qe po percjellim per here te pare ne faqen tone eshte dhe regjisori i pare i qytetit te pasclrimit te vendit Ferhat Hashorva qe punoi me perkushtim dhe pergjegjesi artistike per t`i dhene banoreve te qytetit shfaqje me nivel artistik.

Puna e tyre regjisoriale mbeshtetej nga aktore amatore te pasionuar dhe te talentuar.

Ne kete foto jane dhe disa nga aktoret amatore qe kane marre pjese ne shume nga pjeset e vena ne skene per periudhen ne fjale  dhe jeni te lutur t`i kujtoni.

I paharruar kujtimi i tyre, nderim dhe mirenjohje per punen dhe sakrificat qe kane bere per zhvillinin e levizjes amatore e me pas profesioniste te estrades dhe teatrit ne qytetin e Gjirokastres.

What do you think?

Written by Admini

Për amvisat që nuk i kanë bërë akoma me shëndet sarmat me oriz dhe miell misri të mbështjella me gjethe rrushi

”Damo vetulla kurorë”,“Moj e bukura gjitone”,histori dhe personazhe në polifoninë e qytetit të Gjirokastrës