in

Kujtese/ Ne foto nje grup folklorik i harruar…

Sot nuk behet fjale per levizje folklorike masive, perfshirje ne te te grupeve te tilla te ndermarrjeve, firmave private , lagjeve e fshatrave, te mbledhura bashke ne festivale folklorike.

Kjo levizje ishte para 90-tes , e organizuar dhe e drejtuar nga shtepia e kultures ne qytet apo vatrat e tilla ne fshat re cilat kishin si drejtim edhe ngritjen, funksionimin dhe pjesemarrjen ne takime folklorike ne baze fshati, midis fsharave e ne rreth, pa harruar festivalin folklorik kombetar qe organizohej me kenge, valle e melodi te zbuluara edhe nga studjues te folklorit muzikor dhe interpretuar nga grupet me te mira qe perfaqesonin rrethin pas festivaleve brenda tij.

Keto grupe qene te ngritura edhe ne ndermarrjet ekonomike sic qe grupi i SMT-se (stacionit te mjeteve te traktoreve) qe shikoni ne kete foto.

Duke e percjelle ne faqe, shpresojme qe te njihni pjesemarresit dhe kush ka ndonje kujtim apo koment eshte i deshiruar ta beje.Foto Vasil Zerva

What do you think?

Written by admin

Me hidherim te madh njoftojme se eshte ndare nga jeta qytetarja e respektuar, aktorja e njohur gjirokastrite Lume Shtino e Teatrit “Zihni Sako” te Gjirokastres

Presideni Republikes Ilir Meta nderon Sokrat Kalivopullin me Dekoraten “GJERGJ KASTRIOTI SKENDERBEU”(PAS VDEKJES)