in

Si i kujtoni, Infermierët e Gjirokastrës, Humanist dhe Profesionist në mbrojtje të shëndetit të banorëve

Sot eshte Dita Nderkombetare e Infermiereve, dite dhe kujtimi dhe urimi. Kujtimi se nderojme infermieret qe nuk rrojne me, te kujtuar dhe te vleresuar per perkushtimin dhe profesionalizmin e larte qe kane treguar ne mbrojtje te shendetit te popullit.

Urimi se ne kete dite pershendesim dhe nderojme punen e infermiereve te sotem qe vecanerisht kete periudhe kane punuar me humanizem dhe ndergjegje te larte edhe ne sherbim te pacienteve te infektuar nga virusi Covoid 19.

Gjurme ne historikun e mjekesise gjirokastrite kane lene dhe infermieret e rrethit te Gjirokastres qe nuk rrojne. Ata kane sherbyer dite e nate, brenda mureve te institucioneve shendetesore dhe jashte tyre, ne cdo kohe te gatshem, diten e naten, te papertuar.

Ne mbrojtje te jetes shkonin dhe ne shtepite me te larta te qytetit apo ato me te largeta te fshatrave.

Sakrificat e tyre nuk harrohen!

Mirenjohje dhe nderim per infermiret qe nuk rrojne me, le te kujtojme emrat dhe sakrificat e tyre, te vleresojme infermieret e sotem ne spitalet dhe qendrat shendetesore qe me përkushtim dhe profesionalizem qendrojne sot dhe ne vijen e pare te perballjes me COVID-19.

Ne fotot: Mjeke, infermiere dhe punonjes te tjere te sherbimit shendetesor ne Gjirokaster para viteve `90-te.

What do you think?

Written by Admini

Fjalë dhe Shprehje Popullore të banorëve të qytetit të Gjirokastrës

Arba Kokalari në listën e 75 grave frymëzyese në botë