in

Fjalë dhe Shprehje Popullore të banorëve të qytetit të Gjirokastrës

Fjalë dhe Shprehje Popullore të banorëve të qytetit te Gjirokastrës

FJALE

-Suratpllaçko
-Shoshël
-Veresëz
-Xhuxhudh
-Zguris
-Kacidhjar
-Duduk
-Pilivri
-Pisus
SHPREHJE
-E vrau me dore
-Veshtron duart e botes
-Duket qe ne si
-Ashtu e donte, ashtu e gjeti
-Eshte rritur me krodha
-Ajo s`di te hedhe kembet
-U duk qe ne fidhim
-Eshte kazma e fshhte-
-U be helaq
-Turperoi te gjalle e te vdekur
-Deftome me ke rri te te thome se çili je –

-Se ha Muçua lakrore

-E preu me lejmon
-E beri si lopa
-Eshte rokozhine
-Ja beri stere jeten

What do you think?

Written by Admini

“Shembull i mësimdhënies dhe kulturës”-Doktori i njohur Hodo Çelo kujton pedagogun Petro Isufi

Si i kujtoni, Infermierët e Gjirokastrës, Humanist dhe Profesionist në mbrojtje të shëndetit të banorëve