in

Kujtese/ Dikur, piktoret e rinj te Gjirokastres midis tyre dhe te paharruarit Azis Angoni dhe Thimjo Fili

Piktoret ne kete foto jane te gjithe me rol dhe veprimtsari atistike per qytetin e Gjirokastres. Njeri me i mire se tjetri e te gjithe bashke te talentuar dhe me kontribute ne fushen e piktures.

Piktura ka qene e ka mbetur per ta dashuri, pasion dhe, mbi te gjitha talent, shprehur prej tyre ne nje radhe vepra te ekspozuara ne ekspozita lokale e kombetare, vecanerisht pas viteve 80 e ne vazhdim.

Përmes artit te pictures ata kane percjelle per shijen dhe kenaqesine e publikut gjirokastrit e me gjere Gjirokstren me pejsazhin e mrekullueshem, shtepite karakteristike, portrete te njerezve te thjeshte.

Cdo dite per ta ka qene pune dhe krijim ne leter e tellajo, ndjenje, emocion dhe art.

Sic i kemi njohur te gjithe te qete e te menduar , fjale pak e pune shume, Jorgon e Janin , te ndjeret Azis Angoni e Thimjo Fili, te dashuruar me profesionin qe nuk rreshten duke pikturuar si profesionist te vertete.

Le te themi si i keni njohur, punet e tyre me te mira qe mbani mend, ku punojne sot piktoret e rinj ne foto tani profesore ne profesionin qe ushtrojne, te kujtojme dhe nderojme dhe ata qe nuk rrojne me por qe kane lene pas vepra te bukura artistike.

What do you think?

Written by admin

Gjirokastra, gjeni nga cila pikë është bërë kjo foto?!

Ja ku do ta ndiqni filmin dokumentar te Eli Bicit per artistin e kinematografise shqiptare Nikolla Llambro!