in

Këngëtari i madh Zija Saraçi bëhet anëtar i grupit Zagoria Jonë

Arqile Hila, me rastin që këngëtari i madh ZIJA SARAÇI u bë antar i grupit Zagoria Jonë,ka hedhur ne faqe pjesë të jetës dhe aktivitetit te kengetarit te njohur shqiptar qe ka marr pjese ne festivalet tradicionale ne TV Shqiptar, perfshi dhe festivalin e famshem te 11° ku kenga e tij u rendit e 4.ta, ne anketat e Radio Tiranes, i vleresuar 9 here me cmime te para etj.

Ja disa nga veprimtarite ku ka kontribuar:

Në Dhjetor 1970, Zija Saraçi merr pjesë në Festivali i 9-të në RTSH me këngën “Viti I Ri”.
Në Dhjetor 1970, Zija Saraçi merr pjesë në Festivali i 9-të në RTSH me këngën “Nene Dhe Shoqe”.
Në Dhjetor 1972, Zija Saraci merr pjesë në Festivali i 11-të në RTSH me këngën “Sonte U Takoj Te Gjitheve”.
Në Dhjetor 1973, Zija Saraci merr pjesë në Festivali i 12-të në RTSH me këngën “Gezime Punetore”.
Në Dhjetor 1973, Zija Saraci merr pjesë në Festivali i 12-të në RTSH me këngën “Qyteti I Ri”.
Në Dhjetor 1974, Zija Saraci merr pjesë në Festivali i 13-të në RTSH me këngën “Neper Ditet Tona”.
Në Dhjetor 1975, Zija Saraçi merr pjesë në Festivali i 14-të në RTSH me këngën “Urimi I Bardhë”.
Në Dhjetor 1991, Zija Saraçi merr pjesë në Festivali i 30-të në RTSH me këngën “Cili Jam Tani”.
Kengetari Zija Saraci eshte vleresuar dhe pelqyer ne veprimtarite e ndryshme edhe pas viteve `90 nga publiku artdashes shqiptar dhe i huaj.

What do you think?

Written by admin

Anastas Lako:Urime Ervin Shametit per keto pune kaq te bukura!

Urime kengetares gjirokastrite Inis Neziri pjesemarrese ne festivalin e 59 te kenges ne RTSH