in

Jo ve , po kokove, si e komentoni kete shprehje?

Jo ve , po kokove, si e komentoni kete shprehje?

Ne te folmen tone te perditeshme, edhe te Gjirokastres,  perdorim shprehje me dy e me shume kuptime.

Jo per mburrje, po shprehja Jo ve, po kokove, i perket te folmes se qytetit tone. Ndoshta perdoret edhe nga banore te krahinave te tjera, fjala vjen Zagorise,  po nuk behet fjale qe tiransit dhe shkodranet t`i thone vezes koqeve apo kokove.

Kete shprehje, Jo ve, po kokove, na e kujtoi nje nga miqte e faqes tone dhe menduam ta hedhim ne ‘tryeze” per ta komentuar.

Per kete dhe shprehje te tjera me nje, dy e me shume kuptime, te sterviturit me fjalet e urta , te folmen e veçante te krahines se tyre apo te tjetrit, e kane te lehte dhe te japin shpjegime, ndersa te tjere qe ndoshta nuk i kane degjuar edhe pyesin.

Ju ftojme te komentoni dhe shprehje te tjera!

 

What do you think?

Written by admin

Cjepët “brirë artë” te fshatit Fushëbardhë. Me kë jeni tifoz, me të ziun apo me të bardhin?!( Ndiqni vidjon)

Mish ne hell, jo për të ngrënë, por për të mësuar…