in

Historia e fiqve te shkruar qe Tomorr Kotroçi , burri shekullor i Dunavatit i mbolli 80 vjet me pare

Tomorr Kotroçi, burri shekullor i Dunavatit qe tani nuk rron me, nga femijet e tij sot burra e me familje, niperit e mbesat dhe lagjen, vec te tjerave do te kujtohet dhe per fiqte e shkruar qe mbolli 80 vjet me pare histori qe e tregon djali i tij Feti Kotroçi:

“Ne bashten e babait, thote ai kemi fiq qe i ka mbjelle me doren e tij. Nje rrenje, me dege te shtrira ne nje hapesire jo te vogel, babai e mbolli nje apo dy vjet perpara vitit 1944, pa u mbyllur kufijte. Kalemat ia solli nje nga pleqte dunavates qe sapo ishte kthyer nga Turqia, Haxhi Ciu quhej.Per fiqte babai kujdesej shume, i kishte merak, i shikonte me mire se pemet e tjera, se ato ishin ndryshe,me vize te bardhe dhe ne krye me nje pike mjalte, te shijshme sa nuk di ti pershkruaj.

Ato fiq sot i kemi ne bashte dhe ne tavoline, ka te hane dhe bota. Babai kenaqej kur me to qeraste. Kur u hap koha, pas 90 tes,hapi dyqanin ne Pazar, mburrej me to, fliste me dashuri per plakun Haxhi Ciu nga Dunavati dhe fiqte i ndante pa leke per miqte”.

JA DHE FOTO NGA FIQTE E SHKRUAR TE BASHTESE SE XHA TOMORRIT TE PAHARRUAR QE DO SHIJOHEN BREZ PAS BREZI NGA FAMILJARET E FISIT TE MADH KOTROÇI DHE MBARE GJITONIA E LAGJES ME SHTEPI NE KRYE TE DUNAVATIT.

 

 

What do you think?

Written by admin

Kryeministri Edi Rama: Agroturizëm “Maria” në Libohovë të Gjirokastrës, është një tjetër vlerë e shtuar për turizmin shqiptar

Dropulli dhe Pogoni do të kenë një ambient modern për zhvillimin e veprimtarive kulturore e folklorike