Prurje e bukur dhe emocionuese ...

Nje prurje te bukur dhe emocionuese sjelle per faqen tone gjirokastra online Thisea Shyti, kopertinen dhe permbajtjen e revistes letrare “ Keshtjella jone letrare”, botim i Pallatit te Kultures “A.Z.Cajupi” te qytetit.

Kjo reviste, doli ne drite per te  paren here ne vitin 1962 me krijime te rrethit letrar te Gjirokastres dhe u shtyp ne 500 kopje ne Shtypshkronjen Miqesia Gjirokaster.

E para ne kete botim eshte poezia “Kushtrimi Kombetar” e poetit rilindas Ramis Harxhi shkruar në vitin 1928 dhe ne vazhdim titujt e shkrimeve te tjera:

Çetat për lirinë e Shqipërisë nga Lefter Dilo drejtor i muzeut Gjirokaster

Aktiviteti i klubit “Drita”, shkolla e parë shqipe në Gjirokaster nga Thoma Papapano.

Endera e Simo Brashnjarit Tiranë 1943 nga Fotaq Kekezi

Do te kendoj kengen e trimit nga Spiro Kufo, Poezi nga Pano Çuka, Pavllo Shyti, Bekim Harxhi, Hadër Bozgo, Alqi Jani.

Tregim Vogëlushi nga Vasil Çami.

Arësimi gjatë luftes n.çl. në zonat e lira të rrethit Gjirokaster nga Sotir Bita drejtor i kabinetit metodik të rrethit