in

Thëngjijt e Padjegur mirë të Mangalleve, të Sobave me Dru dhe atyre me Gaz, mund të na Vrasin pa u Ndjerë…

Ish Ministri i Bujqwsise, Edmond Panariti, mbeshtetur ne rezyltatin e dhene nga Instituti i Mjekësisë Ligjore qw ka zbuluar arsyet e vdekjes së Rezarta Xibrakut, nga monoksidi i karbonit, i çliruar nga mangalli që gjendej në dhomë, ne faqen e tij ne Fb shkruan:

Po vjen dimri! Kujdes me ngrohjen me dru, qymyr dhe Gaz. Mund te jene fatale!…. …. Thengjijt e padjegur mire te mangalleve, te sobave me dru dhe atyre me gaz, mund te na vrasin shpejt dhe pa u ndjerë!………….. Ky ishte fati i hidhur dhe tragjik i ciftit të ri nga Librazhdi…. Monoksidi i karbonit, i çliruar nga djegja e paplotë, e zevendeson rrufeshëm oksigjenin e gjakut tone dhe demton ne kohe rekord trurin dhe organet e tjera . Ky gaz nuk shihet dhe as nuhatet, sepse per fat te keq nuk ka as ere dhe as ngjyre.. Helmimi fillon si dhembje koke dhe turbullim qe mund te ngatërrohet fare lehtë me gripin e zakonshëm .. Ne doza te larta te ekspozimit ndaj gazit, per tre minuta të bie të fiket dhe per pese minuta je i vdekur … Ndaj kujdes! Ne shenjat e para te dhembjes se kokes apo te turbullimit duhet të urgjent të dalim ne ajer te paster sa nuk eshte vonë.

What do you think?

Written by Admini

 Ndriçon Pema e Krishtlindjeve dhe Vitit te Ri në Sheshin e Çerçizit në Gjirokastër

Prurje e bukur dhe emocionuese …