in

Gjirokastriti i pare: Nje dite vajti tjetri ne shkodhe dhe u be i pasur

Te di gjirokastritet kur jane hodhe, per te shkuar kohen, marrin veten me te mire, kujtojne historira , te rrema e te verteta, si kjo qe , gjirokastriti i pare, e tregoi me buze ne gaz, po hiq e vur, hiq e vur, si i thone gjirokastriçe, e beri terkuze qe, i diti, ne nevriko e siper, t`i thoshte: E miré, mire, te parat i kam une pa per te ditat te  shome defterin!

 

-Qe thua ti -nisi i pari – neser do vete ne shkodhe qe te behem i pasur.

 

 

-Mos te ka ikur mendja, ne kete moshe do veç ne shkolle qe te varen breket?!

 

 

-Vuvosu se ma hoqi fidhin!

 

 

– Po ti mezi te mbahen kembet ?Mblidhu po s`thone kot u plake e ment s`vure.

 

 

– S`marr mende nga ti qe te pikon si shure e pules.

 

Te ditit qe ne vogeli eshte rritur me krodha dhe tani ne te 70-tat i jane ftohur pordhet, ndersa i pari maçaliste fjalet neper dhembet e rene, ju fry hunda.

 

-Vajti filani ne shkodhe ne moshe te madhe, vazhdoi i pari. I tha mesuesja:Do rriç ne fund te klases.Mbaroi ora e shkodhes dhe osh e bran ne rruge gjeti nje portofol dengeza me leke.I tha plaka si vajte ne shkodhe mesove ndonje gje?Mesova i tha plaku , u bera i pasur dhe i tregoi portofolin me leke.     

     

Plaka shqeu site gati t`i thoshte qe do vi dhe une neser ne shkodhe po ra porta dhe per nje cike, sa e hapi, i doli badhazi biznesmeni me i pasur i qytetit:

 

          -O plak shkova dere me dere, erdha dhe tek ti, mos ke gjetur nje portofol rruges?

 

Plaku ngaqe ne jete e ne shkodhe nuk ishte mesuar te thoshte te rrema i tha:

 

        -Po mo e gjeta dje ne rruge duke ardhur nga shkodha !

 

Sa e degjoi, biznesmeni kerceu e iku me inate duke belbezuar:

 

         -O plak kokekrisur po kur veje ti ne shkolle une nuk kisha lindur akoma!

     Ja mo kjo eshte historia. Nje dite vajti tjetri ne shkodhe dhe u be i pasur.

What do you think?

Written by admin

Kujtese/ Prof. Dr. Ali Kuka nga Gjirokastra me kontribute te çmuara për shkencën veterinare shqiptare

Jorganët atllas në odanë e beharit