in

Fjalor termash / Dimerore, dhipato, cilen nga keto fjale keni harruar dhe c`dini per to?!

Nuk duam te veme ndonje lexues ne veshtiresi per kete fjalor termash te “mbledhura’ dhe qe jane pjese e baneses gjirokastrite.

Kush i di le te jap ndonje mendim apo argument sidomos per funksionin e tyre.

Ndodh qe mund te kesh lindur dhe te jesh rritur ne nje banese te vjeter po per arsye te ndryshme ta kesh lene, fjala vjen ke emigruar per nje jete me te miredhe, disa elemente te kesaj banese te vjeter, shume e dashur ne mall e nostalgji, nuk i harron po dhe vitet bejne punen e tyre ndaj dhe i kujtojme:

Dimerore

Dhipato

Mazgall

Katarah

Pat ii madh

Pat i vogel

Qoshk

Mandall

Xhumba

Guri kafese

What do you think?

Written by admin

Frigoriferet ne shtepite 300 vjecare te qytetit te Gjirokastres

Nje lule e ralle ne avlite e shtepive gjirokastrite